XEROJARDÍ



REALITZACIÓ D´UN XEROJARDÍ A PARTIR D´UN JARDÍ CONVENCIONAL



La primera operació és eliminar tota la gespa existent i herbes no desitjades per deixar el parterre el més net i pla possible.

En aquest cas tant sols volem treure profit a les plantes ja establertes donant una apariencia de paisatge sense tenir el verd de la gespa i ffent resaltar la zona amb contrast de color.






Vista general de com a quedat la zona de neta i plana, si ens queda algun clot o be un llom cal aplanar-lo a gust de cadascú per evitar defectes òptics posteriors.





Ara ja podem començar a preparar tot el material necessari per començar a cobrir la zona.









La millor feina és començar per una punta, a triar jo sempre començo per la més llunyana, no tant sols per que és la més cansada sinó per anar-ho acabant i escombrant a mesura que fem cada parterre, d´aquesta manera si el mateix dia no podem acabar-ho almenys tenim una zona endreçada i que no ens hi cal pensar més.




Anirem posant la tela tela a mesura que anem avançant i amb el totxo trinxat(en aquest cas) a sobre per evitar que una ventada ens obligui a fer baixar algun sant del cel.






Sempre és bo tenir el carretó carregat per poder anar posant material a sobre i anar més còmode.




Ja tenim un parterre acabat, el més important alhora de fer un xerojardí és tenir compte els bons acabats, ja que la zona ampla no ens donarà cap problema, els llocs on hi ha plantes com les cantonades i petits detalls cal tenir-los molt en compte, la vista dels forasters sempre es dirigeix cap als defectes.




Sembla que ha quedat prou be, podrem començar-ne un altre





Mirant el parterre en tota la seva llargada podem veure que queda molt be, sobretot amb el contrast de la xamota (totxo trinxat), amb la vorera i la casa, fet que ens fa ressaltar més les plantes i ens forma un contrast de colors òptim.







En  aquest parterre en el que hi havia una sèrie de plantes mig espatllades i plenes d´herba, i vorejada de color ciment el color totxo ressalta molt.




De fet la diferència és molt notòria 



Un cop escampat el totxo trinxat ja tant sols cal regar-ho una mica d´aquesta manera arrossegarem la pols i resaltarem més el color.

  


                                                         JOAN






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada